Prachtige pups van Kaluga & Vard!

Op zaterdag 30 juli en zondag nacht 31 juli zijn de pups van Kaluga en Vard geboren, 15 stuks! een bijzonder onverwacht aantal dat wel. De bevalling begon een dag eerder met de temepartuurdaling en zaterdag rond kwart voor zeven in de avond werd de eerste pup geboren. Het was een beetje om en om een teefje en een reutje. Kaluga werd moe in de loop van de nacht en daarmee kwam er meer tijd tussen de persween. Het ene laatste reutje kwam rond zeven uur in de ochtend en was kantje boord maar kon gelukkig na een kwartiertje goed drinken. Omdat we dachten dat de bevalling voorbij was, zijn we gaan opruimen echter rond negen uur diende zich nog een pup aan, een reutje. Hij was alleen erg verzwakt door de lange bevalling en overleed na een half uur. Begraven bij ons in de tuin. Daarna volledige focus op Kaluga die als kersverse moeder aan alles moet wennen. Ze doet het super en laat de pups liever geen seconde alleen. 

Het zijn 8 teefjes waarvan 1 met een extra kroontje en 1 met ws een net te grote witte poot. Van de 6 reutjes heeft er 1 een multikroon en 1 zeker een te grote wite poot. De ridges zijn mooi lang. Allemaal zwartneuzen deze keer want vader Vard heeft geen levergen. Alle pups hebben hetzelfde zwarte masker tot net over de neus.

Er zijn nog enkele pups beschikbaar dus mail of bel gerust voor vragen.

Week 1

In de eerste week krijgen de pups colostrum mee van hun moeder en pas na een paar dagen melk. Met 14 monden te voeden lukt het Kaluga niet om ze zelf volledig te voeden en daarom staren we vanaf dag 2 met flesvoeding naast de moedermelk. De meeste pups gaat dat gemakkelijk af maar sommigen vinden het niet zo geslaagd die speen. Omdat we ook in de nacht voeden en voorlopig op ze letten zijn we dag en nacht bezig, zoals de meeste fokkers. De oren en ogen zijn nog dicht maar ze ruiken wel goed. Er is zoveel mogelijk rust in huis en de kamer waar de werpkist staat om de nieuwe moeder Kaluga te laten slapen. Dit vindt ze namelijk lastig en moet steeds op de pups letten waardoor ze onnodig wakker blijft. Daarnaast ligt ze in een warme kamer dus regelmatig moet ze verplicht afkoelen in de wat koudere keuken of even buiten wandelen. In de loop van de week wordt Kaluga gelukkig wat rustiger ook als ze bij de pups gaat liggen let ze beter op. Alle pups waren ongeveer 400 gram bij de geboorte en nu komen ze snel aan in gewicht. De omgevingstemperatuur is rond de 26 graden, niet zo moeilijk met deze zomer hitte. De warme lamp gebruiken ze met name in de nacht en daaronder is het 29/30 graden.