Over ons

Twee honden in tuinVoordat de Ridgebacks hun intrede deden in ons gezin, hadden we een ander ras genaamd Hovawart. Na een super leuke en lieve blonde Hovawart reu kregen we een zwarte reu (Pjerwy) waar we helaas in augustus 2017 afscheid van moesten nemen. Hij zal altijd in onze gedachten blijven, een super hond.

Januari 2010 zijn we als gezin naar Brisbane, Australië verhuisd en daar hebben we drie jaar gewoond. Matong heeft zich in 2011 bij onze roedel gevoegd en komt bij een gerenommeerde Australische fokker en keurmeester D. Brennan vandaan, haar kennelnaam is 'Huntingridge'.  Matong houdt nog steeds van zonlicht en warmte die in haar geboorteland volop aanwezig is. Haar naam betekent ‘Powerful’ en is van Aboriginal komaf.

Uit Matong haar eerste nestje hebben we een teefje gehouden, ze heet Tinkerbel, een zeer lieve, sterke en ondernemende dame waar we erg trots op zijn. Van Matong haar 3e en laatste nest hebben we 2 teefjes gehouden Jana en Kaluga, ook weer een Russische vader en we hopen daarom bij alle dames deze mooie mix van Russische en Australische bloedlijnen voort te zetten.

Matong en dochters leven in harmonie in Haren, een groen dorp onder Groningen waar ze genieten van een grote tuin en geregeld een fiets of wandeltocht in de natuur. Onze oudste twee dochters studeren en de jongste zoon zit nog op de middelbare school. We fokken af en toe een nestje in huiselijke kring waarbij we aanwezige richtlijnen omtrent gedrag, gezondheid en uiterlijk (o.a. van de RRCN) nastreven.

Omdat ik als fokker graag kennis heb van zaken rondom honden en o.a. fokkerij, ben ik al een aantal jaren weer aan de studie, In oktober 2018 heb ik mijn KK2 examen bij de Raad van beheer gehaald en ga in 2019 weer verder met Exterieur en Beweging.