Huntingridge Heart of Gold

 Roepnaam: Matong

Geboortedatum: 11 maart 2011

Moeder: Sixemm Scouts Nordic Star (Australië)

Vader: Kipsigis Tangaa (Australië)

NHSB: 2908617 (import Australië ANKC 2100337425)

Kleur: lever (tarwe)

Schofthoogte: 63 cm

Gewicht: 32,5 kg

Gebit: compleet schaargebit

HD A/ ED vrij

DM: N/N (vrij)

JME N/N (vrij)

D‐Lotus: D/D

Titels en wins:  Veteranen Winster 2019, Nederlands Veteranen Kampioen.

08/02/20 Eindhoven Beste Veteraan. Keurrapport dhr. R. Doedijns: Teefje van bijna 9 jaar van prima formaat en type, mooie beenlengte, tikkeltje te rond in croupe en dito staartaanzet, vrouwelijk hoofd met mooie charmante markeringen vanwege haar leeftijd, prima gebit voor leeftijd, mooie hals, iets losse huid over de schoft (berimpeling), hele mooie kleur, oordracht kan wat beter, prima presentatie.

29/02/20 Groninen Beste Veteraan CAC

Stamboom Matong

Matong komt uit een nest van 13 pups en is geboren in Australië, NSW, bij fokster Dianna Brennan. Dianna fokt en keurt al vele jaren Rhodesian Ridgebacks en is eigenaresse van een flink aantal honden. Dianna is zeer betrokken bij al haar pups en op haar website www.huntingridge.net is te lezen hoe ze fokt, hoe een Ridgeback behoort te zijn, hoe een ridge eruit behoort te zien en nog veel meer. Op haar site staan foto’s van Matong en al haar nestgenoten. Haar motto “Bred with thought....raised with love....offered with pride” doet recht aan de manier waarop Dianna haar Rhodesian Ridgeback kennel vorm geeft.

Matong is een nieuwsgierige, alerte en lieve hond. Ze volgt je overal met haar prachtige amberkleurige ogen en kan je heel lang aanstaren waarin ze je vaak iets wil vertellen. Een band opbouwen met Matong is heel bijzonder. Regelmatig zoekt ze lichamelijk contact door met haar neus tegen je aan te duwen. Komt ze een lid van het gezin tegen, dan is ze enthousiast en blij waarin ze graag even een stukje van je mouw vasthoud. In aanraking met onbekenden is Matong soms wat gereserveerd maar altijd kalm en vriendelijk. In contact met kinderen is Matong rustig en vriendelijk. Naar andere honden toe is ze afwachtend maar ook nieuwsgierig. Ondanks het feit dat Matong goed luistert en dicht bij je blijft, is het (te) moeilijk om niet achter herten aan te jagen. Samen met dochter Tink zijn ze supersnel maar komen altijd terug als ze mijn gefluit horen, soms pas na enige kilometers rennen. Matong kan goed lopen naast de fiets en heeft geen enkele moeite met verkeersgeluiden, onweer, vuurwerk en dergelijke. Reizen met Matong is ideaal, ze blijft altijd rustig en geduldig waar ze ook is en past zich erg gemakkelijk aan. In Australië heeft ze goed leren zwemmen en ze is een uitstekende waakhond. Training op gebied van gehoorzaamheid of behendigheid doet ze prima mits er voldoende voer aanwezig is. Zonder voer loopt de motivatie terug en ook op shows weet ze precies wat er van haar wordt verwacht maar koekjes kunnen na afloop niet ontbreken. Aan het einde van de dag ligt Matong het liefste naast je op de bank, overdag bij voorkeur in de zon. Matong heeft zich ontwikkeld tot een stabiele, rustige en evenwichtige Ridgeback. We zijn erg trots op haar!