Laatste nieuws

2019

10 september

Ponto is de afgelopen dagen voor het eerst ingezet als dekreu dus spannend allemaal! We wachten rustig af wat voor mooie en lieve pups uit deze combinatie komen. Fokster van dit aankomend nest is Evelien Kraayvanger, zie hieronder haar aankondiging.

8 september

Vandaag clubmatch RRCN, gelukkig droog en prachtig weer. Alle honden (Ponto, Quint, Kaluga en Jana) deden het super, trots op allevier Rawridgies! En Esther is een mooie combinatie samen met Kaluga, dat gaat heel goed. Los van hun mooie 'looks' blijft natuurlijk temperament altijd op nummer 1 staan. Rustige, vriendelijke en lieve honden is uiteindelijk waar we naar streven want na de show gaan ze gewoon weer met je naar huis!

16 augustus

Kaluga heeft met 2 baasjes genoten van 5 dagen Frankrijk. Het is een makkelijke hond om mee te reizen!

4 augustus

Ponto en Kaluga zijn samen met baasjes naar Luik geweest op 27 en 28 aug. Helaas geen eerste plaats maar wel mooie beoordelingen van beide honden. 

Tinkerbell en Jana bleven thuis....

6 juli

Esther heeft als eigenaresse van Ponto prachtige foto's van hem laten maken (fotografe Leonie Huitema) die recht doen aan alle complimenten die we over hem krijgen zowel betreft uiterlijk als temperament! Natuurlijk staan die op haar Facebook. Voor vragen over Ponto als dekreu kunt u terecht bij zowel Esther als mezelf als fokker (gegevens van Esther staan op pagina van Ponto op deze site).

1 juli

Gister waren we met Ponto, Jana, Kaluga en Quint naar de clubmatch in Hoogeveen. Warm maar met een koele wind. Super mooie beoordelingen van de 2 broers en 2 zussen! Quint werd 1U jeugd, Kaluga 1U jeugd en beste teef, Jana 2U en Ponto 1U open klas BOB. Erg gezellig!

Ponto BOB en 6e plaats in show 

Quint nu net 9 maanden oud

Plus nog een paar mooie foto's van de EDS met Elena Kamle. Vanuit haar Facebook pagina Jelany Red kennel.

16 juni

De pups Jana en Kaluga, broer Ponto en moeder Matong zijn in Oostenrijk voor vakantie en de EDS in Wels.

Jana werd op zowel de Austrian Winner als EDS beste pup van ons ras. Met Kaluga beide dagen als tweede. Super trots dus op beide dames.

Ponto kreeg dag 1 een Uitmuntend en 2e dag geplaatst met 4e open klas van 25 honden. Weer veel complimenten over deze mooie lever reu en belangstelling voor hem bij wat fokkers uit verschillende landen dus een groot compliment!

In het appartement wachtend op het laatste stukje pizza.

Jana en Kaluga in de ring samen.

Ponto als enige lever reu en dus blikvanger ....

25 mei

Vandaag was de Belgische Rhodesian Ridgeback Clubshow. Zowel Ponto als Kaluga deed mee, allebei met Esther als handler. Kaluga werd beste puppy teef en Ponto beste reu (BOS)! Keurmeester was de Australische Rosemary Green van de Chilolo kennel. Super gedaan allemaal en Antoinette bedankt voor het maken van de mooie foto's. 

Kaluga

Ponto

20 mei

Gister een dagje show in Dortmund was een goede socialisatie voor beide pups. Veel aandacht voor beide dames en ze hebben goed hun best gedaan in de ring! Jana werd beste 'jongste' en haar zus Kaluga 2e met super mooie beoordelingen. Daarna uitrusten op hun favouriete bankje....

14 mei

Jana en Kaluga zijn bijna 8 maanden! Ze spelen veel en dat gaat soms heel serieus competitief. Moeder Matong bemoeit zich er af en toe mee. Tink probeert ze ook mee op te voeden maar omdat ze erg lief en zachtaardig is, luisteren de pups lang niet altijd naar halfzus Tink....

9 april

De broers van het Disney nest zijn jarig. Alweer 2 jaar! Gefeliciteerd.

7 april

Quint heeft meegedaan aan de show in Zwolle en heeft samen met zijn bazinnetje het goed gedaan! Socialiseren op shows is het allerbelangsrijkste op deze leeftijd.

6 april

Vandaag show in Zwolle waar Ponto reserve beste reu werd en Kaluga beste puppy. Super leuke dag want baasje van Ponto, Esther heeft Kaluga geshowd tot in de erering! En dat is altijd hard werken.

Jana

30 maart

Gezellig bij de BBQ!

23 maart

Een mooie lentedag, Jana en Kaluga zijn nu 6 maanden oud.

11 maart

Het afgelopen weekend zijn we met Ponto op de Crufts in Birmingham geweest. Een mooie ervaring en erg gezellig. Ponto zelf was op het moment van keuren niet helemaal in de stemming en dat was jammer maar niet anders. Daarnaast blijft show een jury sport en soms is de keuze begrijpelijk en een andere keer helemaal niet. In Engeland zijn heel weinig Ridgebacks met een lever kleur en daarmee was Ponto ook een aardige bezienswaardigheid. We rusten nu even uit van de lange reis en bereiden ons voor op een volgende show!

Het hotel op de heenreis in Folkestone

Zaterdag de Crufts zelf, we waren er heeel vroeg.

Ponto op de terug reis in de starbucks, een hoop geintereseerde omstanders.

2 maart

Kaluga en Jana hebben samen met broertje Quint en grote broer Ponto (zelfde combinatie reu en teef dus volle zussen en broers) dit weekend meegedaan aan de show in Groningen. Socialisatie op bv een show is goed voor pups van deze leeftijd. Ze deden alledrie 1 dag mee maar Kaluga heeft beide dagen rondgekeken. Jana en Kaluga werden beide beste Baby. Jana ging vrijdag de erering in en zaterdag heeft Kaluga deze erering overgeslagen ivm een verjaardag elders, er komen er vast veel meer! Ponto deed het super en werd beide dagen 1U in de tussenklasse. Niet geplaatst maar dat komt wel weer. Pas vanaf 27 maanden oud kan Ponto Ned kampioen worden (met nog eenmaal een reserve punt) want hij had met 17 maanden oud zijn punten al (4 keer een CAC) voor het kampioenschap. Een impressie van beide dagen:

Jana in de erering

Ponto even oefenen

Quint zijn eerste show en dat doet ie heel goed!

Kaluga kreeg net als Jana veel complimenten.

17 februari

Prachtig weer, het voelt als lente en de honden genieten van de zon. Vooral Kaluga kan de hele dag in de tuin rondlopen, aan stokken kauwen en graven. Maar ze zijn bijna 5 maanden oud en er moet ook nog veel worden gerust en geslapen!

Jana

Kaluga

2 februari

Jana en Kaluga deden vandaag voor het eerst mee aan een show. Ze deden het super en kregen een hoop aandacht van mensen en kinderen. Jana heeft nog even geoefend in de erering als Best Baby maar daar wilde ze graag spelen in plaats van lopen en staan.... Op 1 en 2 maart zijn ze weer op de show in Groningen, mooi dichtbij.

19 januari

Ponto zijn HD en ED uitslagen zijn binnen en het is fijn dat ook deze er goed uit zien. Een kopie van de uitslagen staat bij zijn gegevens onder 'Reuen'.

Verder was het vandaag prachtig weer om te wandelen en te rennen nu de pups weer iets langer mee kunnen op de wandeling! 

1 januari

We wensen iedereen een gelukkig en gezond 2019 toe waarin hopelijk ook weer veel plezier met de honden! 

2018

25 december kerst 2018

Het is kerst en het gaat goed met pups, moeder Matong en zus Tink. Buiten spelen vinden ze super en de pups kunnen steeds langer wandelen. Veel familie bezoek dus reizen is geen probleem. En natuurlijk veel knuffelen hun favoriete hobby!

10 december

Ponto was het afgelopen weekend in Brussel op de show, niet geplaatst maar wel zijn best gedaan. Volgend weekend gaan we naar Amsterdam Holland cup en Winner dus oefenen we verder. Volgend jaar in maart gaan we naar Birmingham de Crufts dus bezig met het voorbereiden.

25 november

Ponto deed vandaag mee aan de clubmatch in Groningen, hij werd BOB dus super. Helaas moesten we vandaag de erering overslaan maar dat komt vast wel nog een keer om mee te doen. Kaluga was ook mee om te socialiseren, precies 9 weken oud. Het was een gezellige dag want er waren veel Ridgebacks en dat is een hele gezellige club mensen met al die baasjes!

 

9 november

Vandaag heb ik mijn KK2 examen bij de Raad van Beheer in Amsterdam gehaald! Ons hele groepje dames (5 stuks) die allemaal bij Kynospirit in Sebaldeburen les hebben (al 2 jaar vanaf KK1) zijn geslaagd dus dat was fantastisch. Met dank aan 3 vriendelijke examinatoren dhr. Coppens en dhr. Viets, beide ook rasspecialist Ridgeback en mevr. Maaskant, dierenarts. Volgend jaar gaan we verder met de cursus Exterieur en Bewegingsleer.

22 oktober

Ponto deed gister mee op de KC Sneek, een gezellige dag in een mooie provincie!

Goed geoefend met als keurmeesster een rasspecialist en een mooie 2e plaats in de show.

10 oktober

Vandaag zijn de pups van het Disney nest jarig. Ze worden alweer 3 jaar! Allemaal gefeliciteerd.

23 september

Matong is vrijdag avond 21 september bevallen van 5 correcte pups, 3 teefjes (2 zwartneus en 1 lever) en 2 zwartneus reutjes. Tot ons grote verdriet hebben we afscheid moeten nemen van een reutje en het leverteefje. Matong doet het super goed en herstelt razendsnel na de keizersnede. Al snel weer een lieve en beschermende moeder voor de pups. Al met al zijn we dankbaar voor de gezonde en mooie pups van dit nest. Verdere informatie over deze pups en hoe ze ontwikkelen staat onder het kopje 'nesten'.

16 september

Vandaag een super dag achter de rug in Houten op de KampioenClubmatch van de RRCN. Ponto werd BOB Junior, BOS, best newcomer en beste gangwerk. Plus een compliment over zijn temperament en lieve karakter. Beste reu worden met nog maar 17 maanden oud is een mooie prestatie, wat zijn we trots! Prachtig weer in Manege Zilfia's Hoeve en een gezellige dag met een hoop mede fokkers. En natuurlijk dank aan de drie dames keurmeester mw. S Elgaard (Denemarken), mw. S. Kuralt (Slovenie) en mw. S. Krigholm (Zweden).

9 september

Vandaag werd Ponto Nederlands Jeugd kampioen en BOB in Rotterdam. Dus fantastisch en we zijn super trots!

23 augustus 

Matong is drachtig zo bleek uit de echo gister dus super fijn! Echter, net als de vorige zwangerschappen, een klein nestje. Pas na de bevalling (rond 22 september) weten we de samenstelling van dit meer dan gewenste nestje! Tot die tijd slaapt Matong veel, heeft ze de hele dag honger en doet ze rustig aan met wandelen. 

Goede herinneringen aan het 1ste nest met Tink en Tarzan naast Matong

11 augustus 2018

Het was een mooie en succesvolle week, Ponto werd Benelux Winner Jeugd kampioen en BOB Junior op de Benelux Winner in Amsterdam. Vandaag daarnaast ook nog een 2e plaats op de WDS in de Junior klas (21 honden)! We kregen heel veel complimenten uit allerlei landen, en wat blijft het een mooie en lieve hond. Fantastisch gedaan en gezellige dagen. Zelfs de fokster van Matong Dianna Brennan was aanwezig en net als ons, trots op Matong haar nakomelingen.

Tinkerbell werd in Den Bosch vorig weekend reserve kampioen, super goed gedaan!

Ponto zijn vader Farey (Jelany Red Djimbo Farey) doet vaak mee aan de speciale competitie waar een fokker kan laten zien hoe de nakomelingen eruit zien. Daarvoor wordt natuurlijk geoefend. Op de foto Farey helemaal links met Ponto daarnaast. 

25 juli 2018

Afgelopen week hebben we Farey bezocht net onder Moskou die daar samen met zijn baasjes en ander teefje woont. Over een week of 4 laten we een echo maken om te kijken of Matong drachtig is en zo ja, hoeveel pups. Tot die tijd is het even rust want het was een hele lange reis!

Farey is en blijft een mooie en rustige hond met super lieve eigenaren!

Op de terugreis in het hotel, Matong altijd klaar voor een ontbijtje.

3 juni

Tink werd vandaag BOB en 2e in groep 6 op de clubmatch in Sebaldeburen. Een ontzettend gezellige dag met Ponto en zijn baasje Esther. Weer veel geleerd want de show gaat om exterieur en handling!

24 mei

Afgelopen weekend op de Pinkstershow in Venray werd Ponto eindelijk 1ste bij de Jeugd! Super resultaat dus. Het is een lieve hond met stoere uitstraling en een fantastisch gangwerk. Tinkerbell was ook mee en werd in een grote openklas 2U met een hele mooie beoordeling. Tink groeit erg mooi uit zowel lichamelijk als mentaal. het is een zekere, rustig en lieve teef die betreft bouw helemaal in balans is. 

14 april

Ponto deed vandaag mee op de show in Utrecht en hij is op de goede weg met de showtraining! We wachten rustig af want vroeg of laat zal hij 1ste worden! Tink zou ook meedoen maar werd afgelopen week loops dus die sloeg deze keer over. Tot genoegen van alle reuen denk ik.

9 april

De reutjes van het Aboriginal nest zijn vandaag 1 jaar geworden! Allemaal gefeliciteerd.

4 april

Het Paasweekend was gezellig en succesvol met Ponto (Rawridge Indigenous Warrin) prachtige Uitmuntende beoordelingen op de show in Goes. Hij gaat een mooie showcarriere tegemoet! En heerlijk wandelen op het strand in Vlissingen.

 

24 maart

Matong en Tink zijn nog een weekje naar de sneeuw geweest, genieten altijd van hun wandeling net als de baasjes.

4 en 5 maart Groningen

Matong en Tink werden allebei 2e Uitmuntend in de Openklasse met een mooie beoordeling en een keurmeester die zich niet kon voorstellen dat Matong al bijna 7 jaar was (11 maart werd ze 7 jaar)!

27 januari

Ponto (Rawridge Indigenous Warrin) werd vandaag BOB en BOG2 bij KC Rijssen. Het was een hele leerzame dag want Ponto is dik 9 maanden, een prachtige stoere reu maar nog niet helemaal gewend aan de show! Het was een gezellige dag in Rijssen.

22 januari

De uitslagen van de JME testen zijn binnen voor Tink en Matong: allebei geen drager dus super. De uitslagen kun je terug vinden bij hun gegevens.

2017

13 december

Op de laatste 2 shows van het jaar was het gezellig: Holland Cup en Dan werd BOB puppy dus goed oefenen in de erering en op de Winner werd hij 2e dus mooie plaats. Vader Farey werd 1e geplaatst in de kampioensklasse dus super gedaan. Veel sneeuw op de terugreis maar wel gezellig met zus en hond Lady. 

9 november

Dan (Rawridge Native Bunji) werd vandaag 3e pup op de World Dog Show in Leipzig dus super. Tink kreeg vandaag en gister op de Gerwin Winner een U, niet geplaatst maar ja er waren zoveel mooie honden. We zijn altijd blij dat de liefste honden met ons mee naar huis gaan! De vader van Dan werd beste dek reu, ja ja wat had de Jelany Red kennel weer een goede dag. Erg gezellig. We zijn erg blij dat de eigenaren van Dan ons de mogelijkheid geven Dan uit te brengen op de show!

31 oktober

Afgelopen zondag werd Dan (Rawridge Native Bunji) met dik 6 maanden oud in leuven BOB pup dus super gedaan! Net als zijn broers Dex en Ponto een super lieve en mooie pup met ontzettend fijne eigenaren.

8 oktober

Dan en broer Ponto zijn nu bijna zes maanden en deden vandaag mee aan de show in Zwolle. Beide een 'veelbelovend' want het zijn prachtige honden. Dan werd beste Baby bij de Ridgebacks en liep zijn eerste erering! Tink deed mee in de Intermediate klas, zij is nu 2 jaar oud en werd 2e Uitmuntend. Het was een gezellige, succesvolle en leerzame dag.

10 september

Dan (reutje van Matong haar laatste nestje) is vandaag bij de clubmatch in Sebaldeburen beste baby puppy geworden uit een grote groep deelnemers van allerlei rassen. Zijn eerste dagje show was daarmee leerzaam en reuze gezellig. En gelukkig een droge dag.

 

4 augustus

Gistermiddag hebben we met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van onze Hovawart Pjerwy, hij was al enkele maanden ziek maar tot het laatste moment heeft ie genoten van zijn gezin en zijn roedel die hij 12,5 jaar heeft bewaakt! We missen hem allemaal enorm. 

In de laatste dagen nog steeds op zijn favouriete plek bij de garage zodat hij precies kon zien wie er aan kwam.

9 juli

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Bram, broertje van Tink. Een stoere maar rustige reu die heerlijk met zijn baasjes elk weekend geniet van een camping.

4 juli

Farey (Jelany Red Djimbo Farey), vader van de pups van het Aboriginal nest, is afgelopen weekend in Echt BOB geworden. Zijn eerste show in Nederland en dus ook zijn eerste kampioenspunt. Foto's op Elena Kamle haar Facebook

15 juni

Matong en dochter Tinkerbell zijn samen met hun baasjes een weekje op vakantie en genieten van het water in het meer. Van de pups krijgen we mooie foto's en video's en zijn ontzettend blij dat ze het zo goed doen bij hun gezinnen.

 

 

1 juni

De pups zijn bijna 8 weken oud en gaan ons alweer verlaten. Gelukkig blijven ze alledrie in de buurt wonen en kunnen we ze nog vaak zien! We hebben enorm van ze genoten de afgelopen maanden en zijn super trots dat het nu al zulke lieve honden zijn.

 

11 april

Matong is zondagavond 9 april moeder geworden van 3 mooie en sterke reutjes! We zijn super blij met ze en dankbaar dat ze gezond zijn. Het zijn 3 correcte reutjes waarvan 2 leverkleur en 1 zwartneus. De verdere gebeurtenissen van dit nest met Aboriginal thema zijn hierna te vinden onder het kopje 'nesten'.

 11 maart

Matong is vandaag jarig, alweer 6 jaar geworden!

5 maart

Tink is vandaag naar de show geweest in Groningen en en kreeg een mooie 4e plaats. Super in een grote groep van 11 jeugdteefjes. Een mooie beoordeling over haar uiterlijk en gedrag/temperament! Moeder Matong bleef thuis om lekker te slapen zo in de dracht.

21 februari

Pjerwy is vandaag 12 jaar geworden! En wat is ie nog fit op zijn oude dag. We zijn erg blij dat hij nog steeds bij ons is.

 17 januari

Tarzan heeft eindelijk zijn 'gouden mandje' gevonden waar hij liefdevol en vol energie is opgevangen. Hij woont sinds 2 dagen in het zuiden van ons land en krijgt alle aandacht die hij verdient.

We zullen onze lieve reu enorm missen maar zijn echt heel erg blij dat we zulke fantastische mensen hebben gevonden die Tarzan hebben opgenomen!

2016

29 oktober

Het blijft een mooie herfst dus prachtig fiets weer.

10 oktober

De pups van het Disney nest worden vandaag 1 jaar dus gefeliciteerd!

Tarzan en Tinkerbell

Casper

Tungasi

6 september

De nazomer is nog in volle gang en dat is genieten voor hond en mens. Tinkerbell gaat regelmatig naar een show en gedraagt zich keurig in de ring alsook in een hotel/andere stad. Ze begint wat dat betreft al aardig op haar moeder te lijken. Tarzan blijft als altijd een lieve, aanhankelijke reu die zich gemakkelijk aanpast. Iedereen houdt van hem en hij houdt van mens en dier. Hij krijgt in ieder geval genoeg aandacht van zijn moeder en zus. Matong is topfit en rustig als altijd. 

22 juli

Matong en Tinkerbell zijn op vakantie geweest in Italie en hebben (samen met bazin en dochter) genoten van het meer van Lugano.

21 juni

Met de honden gaat het goed, zowel Tarzan als Tinkerbell zijn al aardig op hoogte, dik 30 kilo zwaar en nog steeds stapeldol op elkaar. Er wordt elke dag flink gespeeld samen. Tinkerbell en Matong zijn afgelopen weekend mee geweest naar een show in Den Bosch, natuurlijk spannend voor Tink zeker op zondag in de erering lopen met zoveel puppy's. Moeder Matong een brok zelfvertrouwen als goede voorbeeld voor haar dochter en een mooie uitmuntende beoordeling. Al met al gezellige dagen waar vader Abako uit Rusland ook op de show was. 

25 mei

Afgelopen zondag was 'Dag van de Hond' en Tink deed mee aan de Jongehonden dag bij KC Zwolle. Ze werd gekeurd door 3 keurmeesters op exterieur, gangwerk en gedrag. Ze kreeg de 2e plaats, deed het super en kreeg een hoop complimentjes! Een gezellige dag met mijn oudste zus die met haar 3 maanden oude Australian Shepard teef Lady meedeed.

2 mei

De terugkom dag bij ons thuis was een groot succes: het weer was werkelijk schitterend en alle lieve mensen en pups weer te zien en spreken is fantastisch. 

26 april

Tarzan en Tinkerbell zijn hun feest as zondag 1 mei aan het organiseren, even kijken hoe goed het veld speelt. Alle broers komen op bezoek en dat wordt reuze gezellig.

5 maart

Tinkerbell heeft vandaag haar 1e show gelopen in de baby puppy klas en dat deed ze fantastisch! Broertje Tarzan heeft ook eens even rondgekeken op de show en zag honden waarvan hij niet eens wist dat ze bestonden.

1 februari

Matong is samen met twee kinderen Tinkerbell en Tarzan naar de sneeuw geweest. Ze vonden het prachtig!

2015

10 oktober

De pups zijn geboren! Voor meer informatie zie de pagina van het Disney nest.

9 oktober

Goed nieuws van de show in Zwolle! Abako werd zondag 4 oktober kampioen en BOB, een mooie prestatie.

Zaterdag 3 oktober eindigde hij als 2e in de Kampioensklasse, nog steeds prachtig.

 

Matong heeft nog maar een paar dagen te gaan en de buik groeit flink. Ze eet erg goed en wandelt regelmatig kleine stukjes. De pups zijn actief en goed voelbaar.

5 oktober

Met nog een week te gaan, geniet Matong van het mooie weer. Ze ligt graag in de zon in de serre te slapen. Wandelen gaat prima maar gewoon wat minder ver en wat langzamer. Matong heeft in de werpkist haar eigen nest gemaakt en kijkt me aan met een goedkeurende blik. Dat kan ook niet anders nu ze naast een kacheltje ligt in een van de mooie kamers van ons monumentale pand. Een super kamer heeft ze gekregen! We hebben er ontzettend zin in en zijn erg benieuwd naar alle puppy's. Nog even geduld.

1 oktober 

Matong is nu al een heel eind in de zwangerschap en het gaat allemaal erg goed. Ze is rustig, eet en drinkt erg goed en groeit gestaag. Het haar op de buik valt uit, er is al een behoorlijke melkproductie op komst en we wandelen in plaats van fietsen. Soms is Matong wat misselijk en eet dan gras. Nog maar 12 dagen te gaan!

Abako doet komend weekend mee in de Ijsselshow te Zwolle. De eigenaren van Abako, Anna en Sergei, hebben vanuit Rusland, Samara weer een heel eind gereden. Enkele reis is 3500 km en de wegen zijn niet al te best! Vooral tussen Moskou en Samara is de maximum snelheid 70/80 waardoor je minimaal 15 uur doet over 1000 km. Op de grens van Wit Rusland of Belarus duurt het vaak een tijdje voordat je door mag rijden. We wensen hun succes en hopen dat Abako de laatste punten haalt voor het Nederlands kampioenschap.