Laatste nieuws

2020

15 november 

Met het prachtige herfstweer van een week geleden heeft Jan Wiersma mooie foto's gemaakt van Dan en Quint zodat ze beiden kunnen worden gepresenteerd aan fokkers en teef eigenaren als mogelijke dekreu. Ik ben erg trots op beide reuen die betreft karakter bijzonder lief en gemakkelijk zijn. Meer informatie over beide reuen is te vinden onder 'Rawridge Reuen'.

Rawridge Native Bunji (Dan)

Rawridge Fyodor of Farey (Quint)

10 oktober

Tinkerbell en haar broers zijn vandaag jarig, alweer 5 jaar! Gefeliciteerd allemaal.

1 oktober

Jana en Kaluga zijn op zwemles! Het gaat super en is goed voor de rugspieren en algehele conditie. Plus natuurlijk het gemak op vakanties in de zomer dat je niet bang hoeft te zijn dat ze misschien verdrinken. 

21 september

Jana, Kaluga en Quint worden vandaag 2 jaar! Mooie herinneringen aan hun puppytijd.

20 september

Afgelopen week zijn we met Jana en Kaluga voor een korte vakantie naar Zwisterland geweest. Jana blijkt een echte berggeit tijdens de wandelingen! Prachtig weer dus super. Daarnaast 2 dagen show waar de zussen het goed hebben gedaan!

16 september

Het blijft prachtig weer en de honden shows zijn vooral buiten vanwege het corona virus, met mondkapje de ring in en afstand houden. Het is prima te doen allemaal. De afgelopen weken ben ik met Esther en honden (Jana, Kaluga, Ponto en Callas) naar verschillende shows geweest. Super leuk na een lange tijd van afwezigheid op shows. Ook een paar pups van Tink zijn vorig weekend naar de rrcn geweest, allemaal goede socialisatie. Gezellig wat doen met je hond staat voorop en naar shows gaan is en blijft een hobby zoals andere 'hond activiteiten'. 

Alle honden hebben de afgelopen tijd mooie resultaten gehaald op de show, Jana werd zelfs zondag 13 september BOB bij de RRCD in Ennepetal. Natuurlijk zijn we trots op al onze honden met of zonder plaatsing! 

12 augustus

De zomervakantie is overgoten met zon en hoge temperaturen. Matong heeft dochters Jana en Kaluga laten zien hoe ze moeten zwemmen. Nu nog oefenen...

19 juli

Ponto en Callas hebben hun eigen website! Prachtig gemaakt door Esther, www.ponto-callas.nl. 

28 juni

Gister ben ik samen met Esther op bezoek geweest bij de pups van Ponto. Prachtige, lieve pups die alweer 6 weken oud zijn. Matong kan trots zijn op haar kleinkinderen! En natuurlijk wensen we alle nieuw baasjes heel veel plezier met deze fantastische honden. Fokster Miranda Bregman doet het super met de pups want het is echt heel veel werk om de pups de eerste 8 weken goed te verzorgen en socialiseren!

18 juni

Met alle pups gaat het goed en in de groepsapp komen super leuke foto's voorbij. Wat groeien ze hard! Een klein groepje pups is gestart met show training in Sebaldeburen/Kynospirit. Er zijn nog geen shows in corona tijd maar dat komt later weer waarop ze zich voorbereiden. Callas en Melle zijn gister bij moeder Tink op bezoek geweest dus dat was erg gezellig.

 

24 mei

Het is een mooi weekend en met alle corona maatregelen genoeg tijd voor tuin onderhoud. Onze honden genieten van de tuin; de takken om op te kauwen en het rennen/spelen met elkaar. Met de pups gaat alles goed, ze hebben allemaal een fantastisch nieuw gezin waar ze wonen. Gelukkig zien we veel foto's en video's in de groepsapp voorbij komen!

27 april

Koningsdag vandaag en veel zon. De pups van het nest van Tinkerbell en Lennox zijn nu dik 7 weken en gaan tussen as donderdag en zondag alweer uit huis. We zullen ze missen! Het zijn stuk voor stuk lieve en rustige honden die allemaal nu hun eigen karakter en temperament hebben en dat is echt bijzonder leuk. We wensen ze allemaal zoveel liefde en plezier toe bij hun nieuwe baasjes/gezinnen en zullen nog veel contact houden.

Onder het kopje 'Nesten - von Taunus' staan alle ontwikkelingen van dit nest inclusief foto's van alle puppy's in stand en hoofd. Het zijn prachtige honden en deze combinatie tussen Tinkerbell en Lennox was echt super. Heel blij en trots zijn we dat we deze pups kregen. Een aantal zal terug zijn te zien op de show (zodra dat weer kan) en van allemaal hopen we veel te horen in hun belevingen waar dan ook.

Met dank aan de fotograaf Jan Wiersma!

9 april

De pups van het Aboriginal nest zijn vandaag 3 jaar geworden! Gefeliciteerd.

8 maart

Goed nieuws! Tinkerbell en Lennox zijn op 7 maart de trotse ouders geworden van 12 pups; 7 teefjes en 5 reutjes. Er zijn 3 lever kleur bij; 2 teven en 1 reu. Van de 12 pups lijken er nu 7 correct en 6 hebben teveel kroontjes om te worden ingezet voor show/fok. Omdat verreweg de meeste mensen een Ridgeback als huishond houden, is dat helemaal prima. Altijd blijft gezondheid en temperament op de eerste plaats staan en uiterlijk op de tweede! Er is weinig wit, enkele borstvlekjes en witte teentjes. Prachtige donkere kleuren met een rode tint. Mooie hoofden en lange staarten. Tinkerbell als nieuwe moeder doet het fantastisch, rustig en zorgzaam. Zoals we haar kennen. Oma Matong zou het zo van haar overnemen.... Voorlopig is er rust de komende 3 weken, daarna komen alle toekomstige eigenaren langs en die hebben er zin in. Omdat er meer pups zijn dan verwacht, kunnen we meer mensen blij maken met een prachtige pup van Tink en Lennox. Lennox zijn beide broers Sonny en George, laat Claudia Korner weten, zijn vandaag 1ste en 2e geworden op de Crufts! De Ndoki lijn is er 1 om trots op te zijn!

Alle informatie over de pups staat onder het kopje Nesten - Tinkerbell en Lennox. Het thema van dit nest is 'von Taunus' omdat de dekking in die regio heeft plaatsgevonden (bij Claudia Korner).

Met veel dank aan Claudia Korner (fokster Ndoki), Alexandra Gassner (eigenaresse Lennox), Esther Brinkman (eigenaresse Ponto) en natuurlijk mijn dochter Yoni! Een goed team in Haren.

29 februari

Super blij zijn we met Kaluga haar laatste punt voor haar Nederlands jeugdkampioenschap. Was ze vorige week al Duits jeugdkampioen geworden met haar laatste punt, vandaag dus een super resultaat met beste jeugdteef en BOB! 

Matong werd beste veteraan en samen gingen we de erering in waar ze het super deed maar nooit zonder heel veel koekjes!

Dan werd 2U in de open klas en Quint 2U in de jeugdklas dus ook daar waren we erg blij mee. Allemaal zeer lieve en mooie kinderen van Matong en Farey.

22 februari

Een zeer lange en gezellige dag vandaag in Dortmund waarin Kaluga beste jeugdhond werd op de Specialty van club E.L.S.A. in Duitsland. Met dank aan keurmeester Hans Stigt. De zus van Lennox (waar Tink binnenkort een nestje van krijgt), Hilda, werd BOB en dat was gezellig bijpraten met Claudia Korner! Esther deed het als handler van Kaluga super, mooie combi samen.

19 februari

Nog wat extra sneeuw! 

18 februari

Jana, Kaluga en Matong zijn aan het wandelen in Oostenrijk en verkennen de bossen. Sneeuw is nieuw voor de dochters van Matong en vinden het super zoals alle andere honden. Altijd gezellig even met de honden op pad maar Tink is deze keer thuis gebleven i.v.m. de dracht. Die doet nog even een paar weken rustig aan.

7 februari

Met Tinkerbell gaat alles goed, wordt nu al een beetje dikker en heeft enorm honger. Verder slaapt ze natuurlijk veel en is haar geduld voor haar half zussen ietsje minder geworden... Ze is drachtig!

25 januari

Vandaag zijn we naar de clubmatch in Rijssen geweest, een gemoedelijke en gezellige clubmatch. Kaluga werd beste teef en BOB/BIG met 7e in de eindkeuring. Dan deed het werkelijk super (na een show stop van anderhalf jaar!) en werd beste reu. Allebei met mooi commentaar van de keurmeester dhr. Rutte. 

Rawridge Native Bunji - Dan

Rawridge Kaluga of Farey - Kaluga

18 januari

Afgelopen week ben ik weer begonnen met show training met Dan (Rawridge Native Bunji), een zeer lieve en mooie reu van Matong haar 2e nest in 2017. Dan zal vanaf nu af en toe weer te zien zijn op de show en zal op deze website ook zijn eigen profiel krijgen met foto's en gegevens. Dan is eigendom van Marieke de Hoogh-van Tol uit Stadskanaal waar hij met zijn eigen gezinnetje met jonge kinderen en maatje Zen (een reu van 13 jaar) woont. 

Thuis ligt Jana graag op anderen zoals haar zus....

5 januari

We beginnen het jaar super goed want we verwachten een nestje rond 7 maart 2020 van Tinkerbell en Lennox! Met veel plezier hebben we een paar dagen doorgebracht bij de Ndoki fokster Claudia Korner net boven Frankfurt en uitgebreid kennis gemaakt met de eigenaresse van Lennox, Alexandra Gassner. Wat een leuke dames! En Lennox is een lieve, rustige en prachtige hond die prima past bij onze eigen gemakkelijke Tink. Voor meer informatie Lennox zie het kopje Puppy's en informatie over Tink is te lezen bij Onze honden. Neem gerust contact met ons op als u geïnteresseerd bent in een pup van dit aankomen nest.