Tinkerbell & Lennox hebben pups!

Op 7 maart 2020 is Tink haar eerste nestje pups geboren, het zijn 7 teefjes en 5 reutjes. We zijn trots en dankbaar voor deze mooie en lieve pups die allemaal gezond zijn.

Alle pups zijn voorzien van nieuwe baasjes!

Met veel dank aan Alexandra Gassner, de eigenaresse van Lennox en natuurlijk Claudia Korner, fokster van kennel Ndoki! Twee fantastische vrouwen die dit ras vooruit helpen met een zorgvuldige fokkerij en een enorme inzet voor een mooie, lieve en gezonde Ridgeback.

Van de 7 teefjes zijn er 2 leverkleur. Op dit moment lijken 3 teefjes geschikt voor show en bij 4 teefjes zijn teveel kroontjes aanwezig. Bij de reutjes is er 1 leverkleur. Van alle reutjes lijken er 4 geschikt voor show. Geboortegewichten liggen tussen 300 en 420 gram. Weinig tot geen wit bij de pups. 

Hieronder info van de bevalling en het verloop van de 8 weken met alle pups bij ons thuis in Haren.

3 april, de pups zijn volop aan het spelen, ontdekken en eten en drinken nu om de 4 uur geitenmelk en Energique puppy vlees met water. Bij moeder Tink wordt natuurlijk nog gedronken maar veel minder omdat ze natuurlijk veel kinderen heeft die nu heel snel groeien! Vandaag worden ze voor de 2e keer ontwormd. Verschil in temperament wordt steeds duidelijker, vooral nu ze buiten de werpkist ook dingen ontdekken, we ze allerlei soorten geluid aanbieden en ze samen spelen wat soms zachtjes gaat maar bij Ridgebacks ook al snel soms erg ruw. Wat in ieder geval opvalt is dat ze allemaal heel graag aandacht van ons ontvangen!

29 maart, het weekend is weer voorbij en de pups hebben visite gehad (met in act neming van alle regels), worden elke dag enorm geknuffeld en zijn daardoor al behoorlijk aanhankelijk, spelen met elkaar en worden al een beetje zindelijk. Schuur en tuin zijn klaar maar is echt nog te koud nu. Hopelijk kunnen ze volgend weekend af en toe naar buiten of de verwamde schuur, maar even kijken hoe dat gaat.

28 maart, de pups zijn gestart met vast voedsel namelijk Energique puppyvlees met warm water. Ook kunnen ze min of meer nu geitenmelk (met water) drinken. De ene eet of drinkt heel veel en de andere kijkt het nog even aan. Onze blauwe reu Lennox eet erg veel net als zus geel en Lennox bibbert dan ook na de maaltijd dus warmen we hem snel weer even op terwijl half zussen Jana en Kaluga graag de pup besnuffelen. 

26 maart, er komt meer actie in de werpkist en dat is erg gezellig!

25 maart, de pups beginnen met elkaar en met moeder Tink te spelen. Ze groeien goed allemaal.

Alweer 24 maart, we maken de tuin in orde, de schuur zodat pups straks kunnen rennen en ook in een verwarmde ruime, ruimte bezoek kunnen ontvangen volgens alle richtlijnen van de RIVM. We denken hard na over de gevolgen van het corronavirus op ons leven en op het socialiseren van de pups maar de pups zelf slapen en lopen en drinken..... 

Zaterdag 20 maart, alle hondjes zijn gister ontwormd. inclusief moeder Tink, oma Matong en hafzussen Kaluga en Jana. Alle nagels worden nu regelmatig geknipt en de pups zetten de eerste stappen naar zindelijkheid omdat ze nu buiten 'hun nest' willen plassen. We hebben een extra stuk werpkist aangebouwd omdat het al te klein wordt met 12 pups. Tink wil nu regelmatig ook weer gewoon naar buiten voor een wandeling. Om ons heen veranderd alles met het corona virus. Werk, boodschappen doen, sociale contacten. Binnen in huis blijft alles bij het oude want de ontwikkeling van pups gaat zoals de natuur dat heeft bedoeld. 

Donderdag 19 maart, de pups lopen rond maar slapen nog de meeste tijd nadat hun buikjes helemaal vol zijn gedronken. Ze liggen meestal dicht bij elkaar.

Dinsdag 17 maart, een paar pups passeren de kilo! Tink gaat af en toe de werpkist uit om vlak in de buurt te slapen en op te letten. Ze eet goed en veel omdat de pups nu samen heel veel drinken. De meeste pups openen nu hun oogjes en de oortjes zullen ook open gaan. Ze komen dus in een nieuwe wereld. Een flink aantal kan ook al wat stapjes zetten, zij het nog wankel.

Zondag 15 maart, de pups groeien voorspoedig. Twee reuen (blauw en lever) gaan richting de kilo en ook meisje bordeaux wordt een flinke teef. Tink is rustig en vriendelijk naar omstanders. Waar moeder Matong bij eerdere nesten nogal beschermend kon reageren naar bezoekers is Tink zoals altijd kalm en kijkt aan of dat allemaal goed gaat met haar pups.

Vrijdag 13 maart, het gaat erg goed. De pups hebben ondertussen hun geboortegewicht verdubbeld en worden al wat actiever met drinken en rondschuiven in de werpkist. Gelukkig is er genoeg melk. Tink loopt regelmatig even buiten in de tuin. De pups liggen nu ook dagelijks bij ons zodat ze snel aan mensen en hun geur wennen. 

Donderdag 12 maart, alle puppy's drinken goed, slapen goed en Tink is een fantastische moeder! Oma Matong komt nu ook af en toe kijken en zou heel graag weer de werpkist induiken. 

Dinsdag 10 maart en de pups groeien goed. Tink heeft veel voeding nodig en af en toe gaat ze even naar buiten. Voorlopig is er zoveel mogelijk rust voor moeder Tink en de pups.

De bevalling kondigde zich vrijdagochtend 6 maart aan toen de temperatuur van Tink een graad omlaag ging. Toevallig was Claudia Korner op vakantie op Ameland en ze wilde graag helpen met de bevalling dus vrijdag middag kwam ze met de snelboot vanaf Ameland. Daarnaast was mijn oudste dochter Yoni thuis en Esther, eigenaresse van Ponto kwam ook helpen. Vrijdag middernacht zaten we klaar en leek het te starten. Echter..... Tink ging slapen en om 2.30 uur ging Yoni slapen en Esther ook uitrusten. Claudia heeft een dutje op de bank gedaan. Eindelijk om 5 uur kwam Tink weer in actie en half zes werd ons eerste lever teefje geboren! Esther kwam ook ons helpen en daarna was het aanpoten met ons drieën! Rond de lunch zaterdag leek de laatste pup geboren nummer 9. Claudia ging terug naar Ameland. Er moesten nog een aantal nageboorten komen en terwijl Esther en mezelf daarop wachten, kwam na dik 2 uur pup nummer 10 een correcte reu zwartneus! Schrik want het was erg onverwacht en blijdschap dat hij gezond was. Yoni, ondertussen weer wakker, kwam ook helpen en vertelde dat er zeker nog een nummer elf zou komen. Esther was bekaf zonder slaap en ging naar huis. En inderdaad na nog eens 2 uur was daar nummer elf, weer een correcte reu zwartneus. Ook gezond en wel. Daarna bleef Tink hijgen en het leek alsof er nog 1 zou komen. Ondertussen waren we wel ongerust of die dan na zoveel uur ook gezond zou zijn. En eindelijk was daar nummer 12 die echt niet langer onderweg had moeten zijn! De grootste en zwaarste pup, een lever reu. Daarna ging Tink op me liggen en slapen, zo bekaf. 

De eerste reu, een correcte zwartneus die we naar zijn vader Lennox hebben vernoemt

Esther had het druk en heeft alle kleuren bandjes voor herkenning gemaakt. Echter bij nummer 11 waren de bandjes op .... Gelukkig was 11 een zwartneus en 12 een lever dat scheelt weer voor herkenning.

Nummer 11 meteen na de geboorte

De lever reu meteen na de geboorte

Tink 1 dag voor de bevalling 6 maart, nog zo fit als wat! De laatste week was ze flink doorgergroeid en we vroegen ons regelmatig af hoeveel pups er zouden komen. De meneer van de echo had gezegd ongeveer 7 pups. En omdat de wachtlijst driedubbel lang was, hoopten we op een paar meer...