Farey nest

Week 4 Farey nest

De week begon met de warmste 13 oktober ooit! Wat een prachtig weer. Matong, Tink en pups hebben net als ons ervan genoten.

Week 3 Farey nest

Alweer 3 weken oud vandaag vrijdag 12 oktober, de pups groeien en spelen nu ook met elkaar. Nageltjes weer geknipt en Matong gaat nu regelmatig weer op haar eigen bank in de serre liggen. Vooral als de zon schijnt vind ze dat heerlijk. 

Week 2 van het Farey nest

In week 2 groeien de pups flink. Het reutje passeert de 2 kilo en de dames anderhalve kilo. Nageltjes worden geknipt, oogjes en oren gaan open en er wordt nog veel geslapen. Met Matong gaat het goed, die wandelt weer buiten samen met Tinkerbell. Achter een ree aan jagen is onverstandig gezien de conditie maar toch geprobeerd. De warmtelamp kan wel uit want buiten is het best warm voor oktober en met een behoorlijke vetlaag hebben de pups het niet koud, vooral omdat Matong dag en nacht naast ze ligt.

Een impressie van week 2:

 

Op 21 september 2018 is Matong bevallen van haar 3e en laatste nest:

Teefje 364 gram (geboren in 'gewone' bevalling)

Reutje 438 gram (doodgeboren)

Teefje lever 396 gram (geboren na keizersnede en overleden na 2 dagen)

Reutje 492 gram (geboren na keizersnede)

Teefje 406 gram (geboren na keizersnede)

Een impressie van de eerste week:

Meteen na de keizersnede even aanleggen terwijl Matong al snel weer in de benen is.

Matong doet het super en drie pups drinken goed maar het lever teefje krijgt de fles.

Ons lever teefje overlijd vrij plotseling, ons verdriet is groot en fokken als hobby wordt een stuk minder mooi.

De pups drinken en slapen en groeien. Er is volledige rust in de kraamkamer en Matong slaapt bij.

Reutje ligt heel graag bij zijn moeder in de nek.

Twee pups zijn vrij donker en een teefje iets roder van kleur. Ze liggen graag bij elkaar.

Matong gaat aan het einde van de week weer de werpkist uit om even de benen te strekken. Ze is erg vrolijk en voelt zich goed. Matong is een hele beschermende moeder en laat niemand toe behalve de baasjes. Arme Tinkerbell voelt zich af en toe wel buitengesloten door haar moeder. 

Aan het einde van de 1ste week zijn de teefjes 700 en 730 gram en de reu weegt dik 1100 gram. Ze bewegen vrij in de werpkist en zijn behoorlijk actief. Omdat Matong veel melk heeft met maar 3 pups, zijn ze wel erg rond. Pas later als ze ouder worden gaat dat er weer af.

 

Vader van deze pups:

Jelany Red Djimbo Farey (CRUFTS, INT CH, CH Villagedogs Hot topic X JWW, WW, CW, INT CH, Multi Champion & Winner Aresvuma Olana Red).

Gegevens Farey (roepnaam):

DOB: 26-05-2012

Hoogte: 70 cm

Gewicht: 46 kilo

HD A

ED vrij

DM: N/N (geen drager)

Liver gene: B/b (drager)

Brucela canis: neg.

Hemphylia: geen drager

JME: vrij, geen drager

stamboom

HD uitslagen

Farey is een rustige, vriendelijke hond die bij zijn eigenaren net onder Moskou woont. Hij komt uit een nest van 12 puppies (Jelany Red D nest) waarvan 3 puppies met multikroon. Zijn broer Int CH Jelany Red Djastin Daimond Francois Jene en zussen CH Jelany Red Dayana Odri and CH Jelany Red Dior Olivia, zijn net als Farey succesvol op de show. Hij heeft zelfs de felbegeerde titel 'Top Ridgeback 2016' gekregen. Als fokker heb ik Farey vaak ontmoet alsook zijn baasjes Alla en Alexander. Het blijft een lieve, rustig en mooie hond met ontzettend gastvrije en vriendelijke eigenaren. Omdat hij een levergen heeft, verwachten we ook weer een aantal puppies met deze kleur. Eerdere nesten van Farey laten zien dat hij weinig schoonheids 'foutjes' zoals teveel wit als extra kroontjes, vererft. Ook zie je veelal zijn hoekingen en gangwerk terug in zijn nakomelingen, Farey werd op de WDS 2017 dan ook beste reu progeny. Kortom een lieve, stabiele, gezonde en prachtige hond die tesamen met Matong haar Australische bloedlijnen een perfecte fit is. 

Voor meer informatie kunt u het beste Elena Kamle (fokker en mede eigenaar Farey) bezoeken op haar Facebook pagina. Daar staat het meeste recente nieuwe met foto's.