Disney nest

2017 - 29 april

De pups van het Disney nest zijn dik anderhalf jaar en groeien mooi uit. Tarzan woont in het zuiden van het land en heeft het super naar zijn zin bij zijn nieuwe familie. Casper woont in het westen bij de kust en krijgt heel wat beweging samen met zijn bazinnetje. Bram wordt een grote brede reu die heerlijk in de weekenden naar de kust gaat om op het strand rond te rennen. Allemaal lieve en sociale honden!

Maandag 10 oktober 2016

De pups zijn vandaag 1 jaar geworden. Het gaat erg goed met ze!

Tarzan en Tinkerbell

Casper

Tungasi

Bram

Zondag 1 mei

Alle honden uit het Disney nest zijn vandaag op bezoek geweest. Gespeeld, gesnuffeld, geBBQ (voor de mensen helaas) en een super gezellige dag voor Ridgeback en baas!

Zondag 14 februari 2016

Met de pups gaat het erg goed, ze zijn nu 4 maanden oud en groeien als kool. 

Casper is een hond die snel en graag dingen leert, hij is erg aanhankelijk en speelt graag met zijn huisgenoot de kat en reist heel wat af met zijn bazinnetje Femke.

 

Simba is een geliefd huisgenoot, altijd enthousiast en aanhankelijk, dol op Otto de oudere hond in huis. 

Bram is een grote reu, boordevol energie, altijd enthousiast en dol op gras. Net als zijn moeder nog niet al te dol op de auto maar dat komt goed. Hij os stapeldol op zijn nieuwe gezin. 

Tinkerbell is bij ons als fokker gebleven en past precies in ons gezin. Ze is rustig en gemakkelijk maar gaat graag haar eigen gang. Op de training doet ze het super en vooral aandachtsoefeningen zijn net als bij haar moeder fantastisch. We zijn erg dol op haar.

Tarzan, onze leverkleurige reu is een lieverd die erg aanhankelijk is en niet te snel van je zijde wijkt. Hij luisterd goed en speelt veel met zijn zus.

Tarzan heeft tot 15 januari 2017 bij ons als fokkers gewoond en is daarna naar zijn nieuwe eigenaren in het zuiden van het land gegaan: 

 

zondag 13 december

Chewbacca heet vanaf gister Bram en doet het super bij zijn nieuwe gezin! Heel veel geluk met deze fantastische reu, we zullen hem missen.

vrijdag 11 december

De laatste dag dat Chewbacca bij ons is en hij geniet met volle teugen van de grote tuin en zijn zus. 

Zondag 6 december

Ontzettend blij zijn we dat Mushu (nu Casper) eindelijk een fantastisch baasje heeft gevonden, in het Westen vlakbij het strand met als huisgenoot een kat! Heel veel geluk met deze lieve pup.

Nu Chewbacca nog even wacht op zijn nieuwe baasjes en Tinkerbell als nieuwe aanwinst van Rawridge blijft, houden ze elkaar nog even warm!

Zaterdag 5 december

Sinterklaas avond vandaag en Simba die nu Tungasi heet viert het vandaag bij zijn nieuwe baasjes. Veel plezier!

 

Dinsdag 1 december

Vandaag was het gelukkig niet zo koud en weinig wind dus tijd voor wat frisse lucht.

 

Woensdag 25 november

De pups gaan vanaf vandaag regelmatig naar buiten en kunnen zo wennen aan de kou, nattigheid, gras en dergelijke. En ze hebben veel plezier! 

Dinsdag 24 november

Gister zijn alle pups gevaccineerd en gezond verklaard dus dat is een heugelijk feit! Allemaal een eigen nieuw dierenpaspoort dus super. Omdat het natuurlijk wel spannend was gingen ze allemaal maar slapen op mijn vest wat op de grond lag, een vertrouwde geur!

Zondag 22 november

De dagen vliegen voorbij en de pups groeien snel. De zwaarsten wegen meer dan 6 kilo en Tarzan als kleinste weegt bijna 5 kilo waardoor hij eindelijk met zijn broers in het spel mee kan komen. De pups zijn 2 keer in de auto geweest en hebben van hun moeder geleerd niet zo hard te joelen onderweg, dat scheelt weer. De gedrag test afgelopen donderdag was echt super en fijn te horen dat alle pups mensgericht zijn, niet angstig en mild van karakter. Erg blij om te horen dat alle energie die je als fokker stopt in socialisatie ook daadwerkelijk effect heeft. 

Morgen gaan we naar de dierenarts voor de 1e inenting, ontwormen en algehele check. Daarna proberen we rust en uitjes af te wisselen. Slapen blijft uitemate belangrijk en Matong speelt graag met haar pups in de tijd dat ze wakker zijn. Omdat Matong het wel tijd vind dat de pups minder bij haar drinken en meer uit de waterbak, gaat ze vaak maar voor het gemak wat hoger liggen, verstandig dus.

Dinsdag 17 november

Gister zijn alle pups gechipt en dat is fijn want stamboom en DNA profiel worden nu gemaakt. Vandaag zijn ze kort naar buiten geweest zo tussen wat buien door. Een hele belevenis want daarna lagen ze weer voor uren te slapen! Ook voor moeder Matong wat lastig omdat ze erg beschermend is naar haar pups en buiten alles in de gaten houden is een hele taak.

 

Zondag 15 november

Eten, slapen en spelen is wat de Rawridge familie de hele dag doet. Met het vele bezoek wordt geknuffeld en in huis worden allerlei verschillende kamers ontdekt. Alle pups zijn nieuwsgierig, alert, lief en bijzonder mooi! As donderdag is de gedragtest en morgen worden alle pups gechipt.

 Donderdag 12 november

Bijna 5 weken oud en een paar pups zijn al meer dan 4 kilo! Wat gaat de tijd snel. Een impressie van vandaag.

Woensdag 11 november

Omdat de pups graag buiten de werpkist met ren het huis ontdekken, rondrennen en spelen is hun domein vergroot. Ze krijgen een stuk van de woonkamer erbij en  en de keuken is ingericht zodat alle pups kunnen wennen aan de geluiden daar en hun eten en drinken bij Matong en Pjerwy de Hovawart kunnen krijgen.

 

Donderdag 5 november

Alle pups eten nu 2 keer per dag Energique vers puppy vlees, net zoals hun moeder die geduldig wacht tot de pups klaar zijn waarna zij kan eten. In vers vlees zitten veel natuurlijke voedingsstoffen en de darmflora van de pups kan zo goed ontwikkelen. De vacht van een hond die bij de pups al erg mooi is, blijft glanzend en gezond via deze voeding. Ontlasting wordt ermee tot een minimum beperkt aangezien de meeste stoffen door het lichaam worden opgenomen.

Matong is een rustige, verzorgende moeder die gepast af en toe afstand neemt maar altijd voor de pups beschikbaar is zodra dat nodig is. Ze speelt met ze als ze dat willen en is altijd beschikbaar als 'slaap kussen'.

1 november

Tijd om een rennetje aan te bouwen zodat de pups de wereld langzaam kunnen verkennen.

26 oktober

Twee weken oud en net voor de eerste keer ontwormt. Er wordt flink met ze geknuffeld.

19 oktober

De pups zijn een week oud en groeien goed.

 12 oktober 2015

Matong is op 10 oktober bevallen en is super blij met haar pups. 

Matong, onze leverkleurige teef geimporteerd uit Australie heeft haar 1e nest gekregen. Vader van dit nest is de Russische Jelany Red Abako.